Covid – 19

Virusul Sars-Cov-2 este o realitate și noi, cu toții, va trebui să ne adaptăm și să învățăm să trăim cu acest virus printre noi, în cadrul activităților pe care le desfășurăm.

Din 16 Mai 2020, voi reîncepe sesiunile foto, motiv pentru care, în studio, am luat câteva măsuri suplimentare de protecție, atât pentru voi cât și pentru mine si asistenta mea. Siguranța bebelusilor pe care îi fotografiez este prioritară pentru mine și încerc pe cât posibil să le ofer un spațiu curat și igienizat. Dacă înainte de această pandemie îmi luam măsurile de bază necesare pentru igienizarea studioului, acum aceste măsuri vor fi mult mai intense și mai bine adaptate, astfel:

Înainte de ședința foto:
– studioul va fi curățat și suprafețele mici (canapea, scaune, jucării, haine, recuzită diversă) dezinfectate cu ajutorul unei lămpi UV-C
– atât fotograful cât și asistentul vor spăla și dezinfecta mâinile înainte de ședința foto
– aerul din studio va fi purificat cu ajutorul unui aparat de purificare a aerului prin eliberarea de ozon
– studioul va fi aerisit minim 60 minute înainte de ședinta foto.
– la intrarea în studio, clienții vor lăsa încălțămintea de stradă pe hol, li se va măsura temperatura cu un termometru non contact și vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pe care studioul foto il va pune la dispoziție. Pentru a putea intra in studio, conform legislatiei in vigoare, clientii trebuie sa aibe temperatura sub 37.3 grade
– fiind spațiu închis, părinții vor purta mască de protecție (inafara celor 10-15 minute când vor fi realizate cadrele de familie)

Pe tot parcursul ședinței foto, măsurile de protecție împotriva transmiterii virusului Sars – Cov-2 vor fi următoarele:
– atât fotograful cât și asistentul vor purta mască de protectie KN95 și vizieră
– atât fotograful cât și asistentul vor spăla mâinile în pauzele mici dintre cadre și vor dezinfecta mâinile de fiecare dată când există contact cu modelul fotografiat

După ședința foto:
– aerul din studio va fi purificat cu ajutorul unui aparat de purificare a aerului prin eliberarea de ozon
– studioul va fi aerisit minim 60 minute după de ședința foto.
– toate materialele textile care au intrat în contact cu pielea bebelușilor (hăinuțe, wrapuri, bentițe) vor fi spălate (cu detergent Persil Sensitive și dezinfectant pentru haine Igienol), calcate cu fier de călcat vertical cu abur și dezinfectate cu ajutorul lămpii UV.
– Toată recuzita rigidă folosită la ședința foto (cutii, podea, jucării, boluri) vor fi dezinfectate cu ajutorul lămpii UV

Înainte cu 24 ore de ședința foto vă voi contacta pentru a stabilii detalii și a ne asigura că noi, cu toții, suntem sănătoși și nu prezentăm simptome de boală posibilă contagioasă (regulă care era impusă și până acum).
La intrarea în studio vă voi ruga să faceți câteva lucruri:
– Veți călca pe un covoraș îmbibat cu dezinfectant înainte de a pătrunde în holul studioului.
– Veți semna o declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate.
– Vi se va măsura temperatura cu un termometru non-contact. Puteți intra în studio numai dacă temepratura măsurată este sub 375 grade.
– Papucii de stradă se vor lăsa la intrarea în studio (in spațiul amenajat înainte de a intra în studio, lafel cum procedam și până acum). Nu uitați că micuții voștri explorează studioul chiar și cu mânuțele pe jos și, cu cât suntem mai responsabili, cu atât mai bine.
– Vă voi invita să vă spălați pe mâini cu apă și săpun cu actiune antibacteriana înainte de a atinge suprafețele din studio.
– Veți folosi doar prosoape de hârtie de unică folosință puse la dispoziție pentru ștergerea mâinilor.
– Vă voi dezinfecta mâinile și mânuțele cu spray/gel dezinfectant
– Ar fi responsabil să vă aduceți o ținută de schimb pentru studio, evitand astfel să contaminăm studioul cu hainele de stradă ce au intrat în contact cu posibili purtători de virus. Va fi ținuta în care veți fi fotografiați.
– Pe parcursul ședinței foto, ar fi ideal dacă veți folosi mască de protecție, pe care o veți da jos doar la cadrele de familie (10 minute) și când vom avea o distanță corespunzătoare între noi (în camera de schimb)
– La ședințele foto în studio se va accepta doar prezența părinților și frățiorilor. Pentru cadre cu mai mulți membri ai familiei, vă recomand cu drag să facem sesiunea foto în natură.

Știu că sunt multe lucruri incomode pe care cu toții trebuie să le facem, reguli noi pe care le simțim ca o corvoadă, atât noi cât și voi! Cu toții ne-am dori ca lucrurile să revina așa cum erau înainte de acest virus, dar, până cand virusul va fi invins, toate măsurile impuse, sunt pentru protecția noastră, a voastră, a tuturor celor dragi din viața noastră care se află în grupul de risc și a bebelușilor in primul rând. Toate măsurile luate sunt în conformitate cu legislația în vigoare și impuse prin lege, însă nu garantează 100% protecția pe tot parcursul sesiunii foto. Virusul este unul nou, care este încă studiat de virusologii din întreaga lume și nimeni nu poate garanta siguranța de 100%.

Voi avea grijă ca experiența voastră la studio să fie în continuare una plăcută și vă aștept cu drag să oprim timpul în loc prin realizarea de amintiri prețioase pentru familia voastră.